ТЕОРІЯ МЕДІАЛІНГВІСТИКИ


Завантажити
Шевченко Л., Сизонов Д. Теорія медіалінгвістики: підручник. Київ: ВПЦ «Київський університет», 2021. 214 с.

У підручнику аналізуються теоретичні питання  медіалінгвістичного знання з увагою до історії медіалінгвістики та її терміносистеми, жанрового синкретизму масової комунікації, її стилістичного та функціонального потенціалу, методів аналізу медіатексту, медіалінгвістичної ситуації у світі. Обґрунтовуються дослідницькі проблеми української мови в медіа, визначаються актуальні аспекти функціонування мовних засобів у масовій комунікації. Особливу увагу звернено на перспективу еволюції мовних одиниць у медіакомунікації, що визначає значною мірою тенденції розвитку сучасної української мови, її комунікативну природу.

Тексту видання передує операційний словник медіалінгвістичних термінів і понять, що має стати в нагоді дослідникам і студентам, які зацікавлені в медіалінгвістичній проблематиці. У додатках подано нормативні документи, що регулюють медійну комунікацію в Україні.

Видання розраховане на фахівців-медіалінгвістів, мовознавців, дослідників і практиків у сфері соціальної комунікації, іміджелогії, реклами, паблік рілейшнз, а також студентів і всіх, хто цікавиться мовою медіа. 


Видання входить в серію видавничого пректу "Ідеї, постаті, тексти в українській культурі"


E-mail: dm_sizonov@ukr.net

Популярні видання